26. travnja 2014.g. -  u organizaciji Udruge za praktično streljaštvo DOUBLE ALPHA, a pod pokroviteljstvom Udruge veterana specijalne policije Zagreb ALFA,  održano je na streljani DOTRŠĆINA u Zagrebu natjecanje u praktičnom  streljaštvu – VIII Memorijal „VLADIMIR DEŠČAK“, u čast i  sjećanje na poginulog pripadnika Specijalne jedinice policije Policijske uprave Zagrebačke „ALFA“.

Svečanom otvaranju Memorijala bili su nazočni :
supruga Marina Deščak sa sinom Matijom, regionalni direktor Hrvatskog saveza za praktično streljaštvo gosp. Dubravko Gvozdanović te brojni visoki gosti i ljubitelji športskog praktičnog streljaštva, uz odlične vremenske uvjete te vrhunsku organizaciju i tehničku pripremu strelišta – pozicija, natjecanje je otvorio predsjednik udruge veterana Specijalne jedinice policije Zagreb „ALFA“ gosp. Željko Mihaljević.

Nastupila su ukupno 54 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Italije i Slovenije, čime je memorijal održao međunarodni karakter. Vještinu i znanje u praktičnom rukovanju pištoljem odmjerilo je 10 ekipa – članovi klubova praktičnog streljaštva – članica HRVATSKOG SAVEZA ZA PRAKTIČNO STRELJAŠTVO (CRO.P.S.A), natjecatelji iz Slovenije članovi S.P.S.A., Slovenskih klubova u praktičnom streljaštvu te natjecatelji IPSC regije iz Italije i Austrije.
Natjecanje s  ukupno deset taktički odlično zamišljenih i izvrsno postavljenih pozicija, uz poštivanje svih mjera sigurnosti pri rukovanju i uporabi vatrenog oružja, što je u ovom sportu na prvom mjestu, proteklo je na zadovoljstvo svih natjecatelja i suradnika u organizaciji na najbolji način.

Prvo mjesto zauzeo je Franjo Nadj HS Team, drugo mjesto zauzeo je Alvoedo Mannuele iz Italije i  treće mjesto zauzeo je Hrvoje Marić HS Team.

Predsjednik udruge
Zoran Benažić


Rezultati: MEMORIJAL “VLADIMIR DEŠČAK” 2014.

PDF downlaod 40DESCAK-STAGE-RESULTS-2014.pdf

pdfDESCAK-OVERALL-RESULTS-2014.pdf

pdfDESCAK_-TEAM-RESULTS-2014.pdf


Kontakt

Double Alpha - udruga za praktično streljaštvo
Zagreb,
Hrvatska
Tel: 0914846414
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website: www.doublealpha.hr
   
cro-double-alpha-logo-100