slide1 slide2 slide3
cro-ipsc-logo-transparent-

DOUBLE ALPHA - UDRUGA ZA PRAKTIČNO STRELJAŠTVO

DOUBLE ALPHA - PRACTICAL SHOOTING CLUB  - ZAGREB -CROATIA

Double-Alpha-1-boja---engleski-146

Double Alpha PS club

VLADIMIR DEŠČAK

vladimir-descakVLADIMIR (EDUARD) DEŠČAK - Rrođen u Brežicama  17. 08. 1972. godine, od početka agresije na RH 16.06.1991. godine uključuje se u Hrvatsku vojsku....

Double Alpha PS club

vladimir-descakVLADIMIR (EDUARD) DEŠČAK  - Rrođen u Brežicama  17. 08. 1972. godine. Od početka agresije na Republiku Hrvatsku 16.06.1991. godine uključuje se u Hrvatsku vojsku, odnosno, u I. gardijsku brigadu "Tigrovi" i sa istom prolazi kompletno ratište, gdje pokazuje izuzetno hrabrost i odvažnost. Godine 1992. prelazi u Vojnu policiju  66. bojnu, gdje nastavlja kao vojni policajac izvršavati vojno – policijske zadaće na prostoru cijele domovine. U MUP prelazi 01.02.1993. godine, a  09. 01. 1995. godine prelazi u Specijalnu jedinicu policije PU zagrebačke "Alfa" i sa istom sudjeluje u akcijama „Krug“, „Poskok 2“ "Bljesak". U vojno-redarstvenoj oslobodilačkoj akciji „Bljesak“ kao izviđač u skupini čiji je osnovni zadatak bio probiti neprijateljske linije i omogućiti daljnji prodor naših snaga. Dana 01. 05. 1995. godine, prilikom napada na utvrđeni neprijateljski položaju pogođen je iz strojnice, gdje je smrtno stradao. Vladimir Deščak je svojom iznimnom hrabrošću, odlučnošću i smjelošću, u cilju spašavanja tuđih života žrtvovao i svoj vlastiti život. U trenutku pogibije obnašao je dužnost policajca-specijalca. Odlikovan je Spomenicom domovinskog rata, a posthumno je odlikovan odličjima "Red Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom" i "Red Nikole Šubića Zrinskog" i medaljom "Bljesak".
Neka mu je laka hrvatska zemlja. (Izvor: www.uvsjp-alfa.hr) Svake godine organizira se memorijal u praktičnom streljaštvu njemu u čast. A osnovna škola u Rakitju, iz kojeg je potekao, nosit će ime hrvatskog viteza Vladimira Deščaka.

DILIGENTIA - VIS - CELERITAS

Kontakt

Double Alpha - udruga za praktično streljaštvo
Zagreb,
Hrvatska
Tel: 0914846414
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website: www.doublealpha.hr
   
cro-double-alpha-logo-100